HÁZIORVOST váltanék: 

 

Háziorvos ügyben családommal olyan lépésre kell szánjuk magunkat, mely hasonlóan rizikós, mint bekötött szemmel átszaladni az úton.

Háziorvost váltani ugyanis úgy, hogy nincsenek más orvosokról hallott ismereteink, tapasztalataink,ismerősök által ajánlott neveink, öngyilkos akció. Ezt a rizikót szeretnénk csökkenteni ezzel az oldallal és segítséget kérni az idelátogatóktól. Őszinte véleményeket, megtörtént eseteket háziorvosokkal kapcsolatban -jókat és elrettentőeket- felemelőket és elgondolkodtatókat. Talán közöttük lesz az a lakóhelyünkhöz közel praktizáló háziorvos, akiről olyan pozitív bejegyzéseket olvashatunk majd az idekattintók "tollából" ami meggyőz minket: érte érdemes váltani és vállalni egy ilyen procedúrát és aki fel tudná venni kis családunkat a már meglévő betegei "csapatába".

Természetesen a személyiségi jogokat megőrizve és a jóérzést mindvégig szem előtt tartva, nem mocskolódva várjuk a bejegyzéseket, ahogy korábban már írtuk, a fórum megfelelő rovatába. Pozitív véleményt akár az illető orvos nevével is, hisz legyen ismert minél szélesebb körben az, ha valaki munkájával kivívta páciensei megbecsülését. (Persze Dr. House óta tudjuk, nem biztos hogy az a jó orvos, aki bájosan mosolyogva egy merő szimpátia-bomba de az élet nem film és fordítva.)

Ez az oldal amellett, hogy reményeink szerint a személyes problémánkra segít megoldást találni, másoknak is okulására szolgál. Láttam orvosajánló, orvosokat véleményező oldalakat, de kifejezetten háziorvosokkal , nem lebecsülendő munkájukkal, hozzáállásukkal foglalkozót-" háziorvos-keresőt"- azt hiszem, nem.

Szokták mondani háziorvos az lesz, aki másra nem volt jó. Nem elég rátermett, ambiciózus , hogy "komoly" szakorvos, sebész, netán kutatóorvos legyen. Biztos van benne némi igazság is, de háziorvosnak lenni talán még összetettebb, átfogóbb tudást, empátiát, diagnosztikai képességet igénylő feladat, mint egyéb más részei az orvoslásnak.

Rövidebbre fogva a felvezetőt, "vitaindító" gyanánt álljon néhány gondolat és történet családunkkal és jelenlegi háziorvosunkkal kapcsolatban az én háziorvosom címszó alatt >>


Háziorvos váltás        Háziorvosi - kikérő nyomtatvány (pdf)

Free Web Hosting